معرفی بنیاد خیریه عزیز شکری
طوبی لِمَن احسَنَ إلَی العِبادِ و تَزوَدَ لِلمَعادِ
خوشا به حال آن که به بندگان خدا نیکی کند و برای آخرت خود زاد و توشه برگیرد.
«گرامی میداریم یاد و خاطره زنده یاد عزیز شُکری آذربایجانی بنیان گذار گروه صنعتی شُکری، خیر و حامی نیازمندان»
بی تردید کمک و احسان به دیگران و خدمت به خلق به معنای بر آوردن نیازهای آنان از راه درست اعم از آن که مادی یا معنوی باشد، در فرهنگ دینی یکی از عبادتهای با اهمیت به شمار می آید.
شاید بهترین و ساده ترین تعریف درباره بخشش و سخاوت این است که انسان بذل و بخشش را، از آنچه که خداوند متعال به بنده اش اعطا نموده به انگیزه خیر و احسان انجام دهد.
در انجام کار خیر هیچ تردیدی نباید وجود داشته باشد. یکی از کارهای خیری که می توانیم انجام دهیم، که با این کارها هم این دنیا را زیباتر کنیم و هم آخرت خودمان را زیباتر ببخشیم، کمک به نیازمندان و مستضعفین است.
یاری رساندن به هم نوعان یکی از لذت بخش ترین کارهایی است که هر فرد می تواند در طول زندگی خود آن را تجربه کند تا زندگی خود و دیگران را تا پایان عمر بیمه کند.
اگر به اندازه اندکی از هر آنچه که خدا به ما داده است و در اختیار داریم را به نیازمندان و مساکین دهیم مطمئنا با این کار زندگی زیباتر خواهد شد.
کمک به افراد نیازمند و صدقه دادن فقط مربوط به ثروتمندان جامعه نیست، بلکه انسان ها اگر بتوانند در تنگدستی خود، افراد را کمک کنند و دست آنها را بگیرند، این نهایت انسانیت را نشان می دهد.
دیدن لبخند رضایت دیگران و شاد کردن این مردم با تمامی اوضاع سختی که در جامعه حکم فرما شده است، کاری بس سخت و پیچیده است ولی ما می توانیم با کمک به افراد سطح ضعیف جامعه و گرفتن دستان آنان طوری آنها را سر ذوق بیاوریم و آنان را غرق خوشحالی کنیم که از لبخند رضایت بخش آنها ما نیز به وجد بیایم.
اهداف موسسات خیریه:
موسسات خیریه با هدف تامین برخی از نیازهای افراد جامعه از قبیل کمک به بیماران خاص- مسکن- کمک هزینه معیشتی- یاری رساندن به کودکان کار، زنان بی سرپرست و بد سرپرست و موارد دیگر…. که عمدتا دولتها این امکان برایشان فراهم نیست تاسیس می شوند و مهمترین آنها توجه ویژه و خاص به آموزش کودکان و تحصیل آنها به شمار می رود.
موسسات خیریه تمرکز این فعالیت ها را در مناطق محروم و کم برخوردار معطوف می نمایند. قابل ذکر است که تشکیل این گونه مراکز خیریه که توسط افراد مورد اعتماد مردم و زیر نظر سازمانهای دولتی از قبیل سازمان بهزیستی تشکیل می گردد، مورد حمایت قرار داده تا بتوانند به گروه های هدفی که مورد نظر خیرین هستند ایفای وظیفه نمایند و در این راستا دولت ها هم در مقاطع مختلف که قادر به تامین اعتبار در بخش های آموزشی – بهداشت و …. نیستند از مجامع خیر در سطح کشور به عنوان یک پشتوانه اصلی جهت حمایت از نیازمندان فراخوان می کند و در جامعه امروز ایران اسلامی خیرین نقش پررنگ و یا اهمیتی را خوشبختانه ایفا می کند.
با استعانت از خداوند متعال و با هدف حمایت از افراد بی بضاعت جامعه مرکز خیریه مرحوم عزیز شُکری آذربایجانی در سال 1400 موفق به اخذ مجوز قانونی از سازمان بهزیستی با شماره ثبت 1772 گردید.
ایده تأسیس این موسسه توسط آقای جهانبخش شٌکری به یاد پدر گرامی شان صورت گرفت.ایشان اعتقاد دارند هر آنچه خداوند به ما داده است، از آن ما نیست و همه ما امانت دار هستیم و باید از آنچه که خداوند به مابخشیده است در راه گره گشایی از همنوع خود قدم برداریم.
شادروان عزیز شکری آذربایجانی در سال 1391 پس از 76 سال زندگی پربار به دیار باقی پیوستند. ایشان در زمان حیات شان اقدام به راه اندازی یک کارگاه صنعتی و مکانیزه مدرن تولید موزائیک نمودند و توانستند اشتغال قابل ملاحظه ای در استان عزیزمان ایجاد نمایند که اکنون این مرکز خیریه تازه تأسیس شده به یاد ارزشمند ایشان در مکان همان کارگاه تولیدی قدیمی دایر گردیده است .
فعالیت متنوع این مرکز، انجام امور خیریه و کمک رسانی به افراد نیازمند و ضعیف جامعه در زمینه های ازدواج، ساخت مسکن، کمک مالی، تأمین هزینه های درمانی، حمایت از خانوادهای بی سرپرست و …. می باشد.