به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی شُکری؛ روز یکشنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۴، دو واحد آموزشی جدید با مشارکت بنیاد خیریه شُکری و همراهی اداره کل نوسازی مدارس استان کرمانشاه در مناطق روستایی شهرستانهای سنقر و کلیایی و صحنه به بهرهبرداری رسید. این پروژهها شامل یک مدرسه در روستای تپهرش (سنقر و کلیایی) و یک مدرسه در روستای گَونبان (بخش دینور شهرستان صحنه) است.
مدارس روستاهای تپهرش ( شهرستان سنقر و کلیایی) و گَونبان(شهرستان صحنه ،دینور) با هدف ارتقای سطح دسترسی دانشآموزان به فضای آموزشی ایمن و استاندارد و در راستای محرومیتزدایی آموزشی، احداث شدهاند.
مراسم افتتاح مدرسه تپهرش با حضور حجتالاسلام والمسلمین سید جواد حسینیکیا، نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی، مهندس جهانبخش شُکری و خانم شیرین شیرزادی از خیرین مدرسهساز(بنیاد خیریه شُکری) ، فرماندار سنقر، مهندس نظری مدیرکل نوسازی مدارس استان، حاج آقا افتخاری رئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان کرمانشاه و جمعی از اهالی روستا و دانشآموزان برگزار شد.
در مراسم افتتاح مدرسه روستای تپهرش، مهندس جهانبخش شُکری ، خیر نیکاندیش و بنیانگذار بنیاد خیریه شُکری، با ابراز خرسندی از مشارکت در احداث این مدارس اظهار داشت:
روزی که برای نخستینبار به این روستا آمدم ،شاهد شرایط نامناسب تحصیل دانشآموزان در بازدید اولیه از این منطقه شدم و این انگیزهای شد برای ورود به این پروژه و برای ساخت این مدارس اقدام کنم .
او با اشاره به انگیزه خود برای ورود به عرصه مدرسهسازی افزود:
من از دل صنعت میآیم و سالها در کنار تولید و اشتغالزایی، آرزو داشتم بخشی از درآمدم را صرف ساختن چیزی کنم که ماندگارتر از هر محصول و پروژه باشد؛ و چه چیز ماندگارتر از مدرسه! جایی که نسل فردا در آن ساخته میشود. مدرسهسازی را نه از سر فضل، بلکه از سر وظیفه انجام میدهم. اگر توان مالی داریم، وظیفه داریم که سهمی در آموزش، سلامت و عزت فرزندان این سرزمین داشته باشیم.
مهندس شُکری ضمن قدردانی از همراهی دیگر افراد در این مسیر گفت:
از زحمات آقای صامتی، مدیرعامل بنیاد خیریه شُکری و جناب مهندس کبرایی که در مراحل مختلف پروژه همراه ما بودند، صمیمانه سپاسگزارم. بدون تلاش جمعی، این مدارس امروز به بهرهبرداری نمیرسید.
مهندس شُکری سپس با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، اشارهای معنادار به پیوند میان تولید ملی و توان خیرین داشت:
وقتی تولید با مشکل مواجه میشود، دامنه آن فقط به کارخانه و کارگر محدود نمیشود. خیّر هم اگر درآمد نداشته باشد، نمیتواند بسازد، نمیتواند ببخشد. در این سالها ما با بحرانهایی چون قطعی برق، افزایش هزینهها و اقتصاد دستوری دستوپنجه نرم کردهایم. امیدوارم دولت و مسئولان با حمایت از تولید داخلی، راه را برای مشارکت گستردهتر خیرین باز کنند. هر واحد صنعتی که فعال بماند، میتواند مدرسهای بسازد، درمانگاهی راهاندازی کند، یا حتی تنها یک کودک را از ترک تحصیل نجات دهد.
در پایان، مهندس شکری با نگاهی امیدوارانه به آینده گفت:
اگر امروز در روستاهای تپهرش و گَونبان مدرسهای ساخته شده، فردا در روستایی دیگر هم میتوان چراغی روشن کرد. اما این مسیر، همراه میخواهد. از همه تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی، و مردم خیر میخواهم که هر اندازه که میتوانند، در این مسیر گام بردارند. حتی ساختن یک کلاس، حتی کمک به خرید نیمکت یا وسایل آموزشی هم قدمی بزرگ است. ما باید با هم، برای فرزندانمان کشوری بسازیم که در آن “درس خواندن” آرزو نباشد، حق باشد.
خانم شیرین شیرزادی نیز درمراسم افتتاح مدرسهای که به نام ایشان ساخته شده، خطاب به دانشآموزان گفت:
مدرسهای که به نام من ساخته شده، در واقع به لبخندهای شما تعلق دارد. آرزو دارم با عشق درس بخوانید، هنر بیاموزید و روزی شما نیز با کوچکترین کمکها، چراغی برای دیگری روشن کنید. حتی هدیه یک مداد میتواند آغاز راه خیر باشد. مدرسه را با مهر بسازید و با امید نگه دارید.
مهندس نظری، مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه، با اشاره به اقدامات انجامشده در شهرستان سنقر و کلیایی گفت:
از سال ۱۳۹۷ تاکنون، ۲۳ مدرسه در این منطقه احداث شده و ۱۳ پروژه دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
وی افزود:مدرسه روستای تپهرش و مدرسه روستای گَونبان با مشارکت خیرین محترم مهندس جهانبخش شُکری و خانم شیرین شیرزادی و همچنین حمایت بنیاد خیریه شُکری تکمیل و افتتاح شده است.
حاج آقا افتخاری، رئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان نیز در این مراسم بیان کرد:
«ساخت مدرسه در مناطق محروم، باقیاتالصالحاتی است که آثار آن در دنیا و آخرت ماندگار خواهد بود. حضور خیرین دلسوز دلگرمی بزرگی برای ما و امیدی برای نسل آینده است.»
این اقدامات ارزشمند، در راستای محرومیتزدایی آموزشی و ارتقاء کیفیت زندگی در مناطق روستایی انجام شده و نقش مهمی در تحقق عدالت آموزشی و پرورش نسلهای آگاه و توانمند ایفا میکند.